Sidor

2008-04-29

Och tyget går till.....

Grattis Kilje!
Den lilla tygbiten är din!

Nu ska jag bara försöka få tag på din adress.....

2008-04-24

Vill du ha en liten bit tyg?


Tygbit söker kreativ människa! Vill du göra något fint av mig så hör av dig!

Med andra ord, vill du ha denna tygbit? Ca 60x70cm liten, tyvärr en tunn blek rand ca 10 cm från kanten nedtill, men annars vacker som en sommardag! Definifivt för fint för att ligga på min tyghylla o bli äldre....
Enda kravet är att du har en kreativ blogg och att du lämnar kommentar här. Är det många som anmäler sig frivilliga att ta sig an denna lilla tygbit så blir det lottning antar jag.

Måndag kväll (28/4) lottas tygbiten ut så ni vet....

2008-04-15

Overlockpremiär..

Är lite rädd för min nya maskin, vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till den.... Vet inte riktigt vilka rattar jag ska vrida på för att den ska gilla mig. Men i alla fall så köpte jag denna Pfaff Hobbylock 756 från en äldre dam, maskinen är ca 5 år gammal o inte så värst mycket använd enligt förra ägaren. Den verkar snäll, jag lyckades trä o sy 3- och 4trådig overlocksöm med ganska okej resultat. Testade flatlocksöm åxå med där gick jag verkligen bet, det blev skitknasigt.

Testkörde maskinen ikväll o det blev ett par muddisar tillslut. Stretchfrotté o mudd från Stoff&Stil o det gamla vanliga muddismönstret från ottobre. Brallorna ser väl ganska okej ut på utsidan, men innuti... mja, inte så värst. Jag körde med 3 trådig söm (mest för att ja inte orka trä om maskinen igen) o jag tror det är såhär sömmen ska se ut när det är rätt? Men jag tror knivarna är slöa för det blir lixom fnasigt på endel av kanterna. Hur mycket ska den klara att skära av i sömsmånen, måste väl kunna av 2 mm utan att det fnasar sig? Ujuj, har ingen aning o ingen jag kan fråga. Måste nog lämna in den på service ändå......

2008-04-09

Färgchock!


Färgchock! Tyget kändes först inte som ett självklart val till ett par brallor till min pojk, men egentligen, varför inte?! Dessa är iallefall till min Vilde.
Mönster modifierat från Ottobre 5/06, storlek 80 fast 92 i längd på benen. Tyget är velour, från den där tanten som sålde ut sin tygaffär på loppis i kungsbacka. Mudd från stuvlåda på Ohlssons tyger (karlstad).

2008-04-08

Välkommen till världen lilla flicka!


I morse kom min väns barn till världen, en liten flicka! Välkommen lilla flickan!

Den svartvita babyboxen har åxå fått tillskott; en omlottröja i velour. Boxen innehåller nu elefanttäcke m tillhörande kuddfodral, svarta joggingbrallor och ett par fleecebyxor i ljus petrolfärg, och så denna tröja. Nu väntar jag bara på att få leverera boxen, men jag väntar såklart ännu mer på att få titta på en liten liten bebis!

Mönstret är från Ottobre 6/07, storlek 50. Prickig, mjuk o tjock velour, sidenband till knytet utanpå, bomullsband innuti. I o med att tröjan är klippt i ett enda stycke blir det lite knepigt med prickarna, de sneddar ju åt olika håll. Tror dock inte att det stör så mycket när tröjan väl är på.

Har även fått beställning på en brun ziphoodie med rosa foder till en annan tjej, aj då, måste visst beställa lite mer tyg =)

2008-04-04

Sitter o drömmer....

Alltså, det är så mycket jag vill ha; Ny symaskin, overlock, tyger osv osv. Men vet ni vad jag helst av allt skulle vilja? Jag skulle vilja ha en syjunta. Att bara få sitta o prata tyg, sömmar o mönster, sitta o sy lite grejer o dela erfaranheter. Känner mig lite ensam vid min maskin faktiskt......

Släpp fångarne loss, det är vår!



"Ska han bli en fånge eller?" undrade sambon när han såg att jag knåpade på denna. Njae, det hoppas jag ju verkligen inte att han blir. Vore hemskt om munkisen gör honom kriminell.

Svårast var såklart att få blixtlåsändarna snyggt uppe i halsen, det blev endel handsömnad. Ändarna ligger under den nedsydda sömsmånen. Inget ser speciellt snyggt ut på insidan, men utsidan blev ju helt OK iaf ;) Sen har jag även gjort en dödssynd o inte lagt luggen åt rätt håll (läs:den ligger åt alla möjliga håll). Det blir skampålen för mig antar jag.....

Tyget är tjock o mjuk velour o är köpt på en loppis i Kungsbacka från en tant som stängt ned din syaffär o sålde ut allt som hon hade kvar. Det kan eventuellt vara ett Kalikåtyg om inte svärmor som köpte det misstar sig.
Mönstret är från ottobre 6/07 modell 11, storlek 92 utan sömsmån.

Nu är munkisen testad o huvan blev lite liten, den "lyfter upp" hela tröjan när man har den på huvudet. Modellen blev lite kort åxå tyckte jag, men det kan lika gärna bero på att jag klippt till mönstret/tyget fel.

2008-04-01

Bebistäcke till vagn


Täckte till barnvagn med små söta elefanter! En present till min kompis bebis som snart kommer.... vilken dag som helst. Gjorde ett kuddfodral i elefanttyget åxå.

Täcket är ca 75x75, elefanttyg på framsidan o naturvit lakansväv på baksidan. Stoppningen är sånt där platt vadd i ett lager då täcket kommer användas vår/sommar.

Tyg från Stoff&Stil. Plattvadd från Jysk.