Sidor

2008-05-30

Lycka!


Jag gjorde en "godispåse" till Mallaching, just bara för att hon är Mallaching, men så övverraskar hon mig o skickar en skitsnygg o praktisk sommarpresent.... Ett pocketboksfodral! I elefanttyget som jag gillar så mycket (men som jag ändå inte vågat köpa för jag är fjantig o lite rädd för att beställa saker från utomlandet ;)
Ojojoj, jag är så nöjd! Min gottepåse till Malla blev däremot väldigt blek i jämförelse med vad hon skickat.

2008-05-26

Shorts!


I och med att det är sommar (nästan iaf) så kunde jag inte låta bli att göra som Sytt; sy ett par shorts i det snygga uggletyget.
Gjorde först ett par testshorts i ikeas tyg "barnsligt", sedan ett par riktiga shorts i uggletyget.
Uggletyget fick jag från Mallaching, den lilla byteshandelsbiten fick sällskap av lite mer än en meter i det här snygg-tyget. Tack än en gång Malin!
Enklast möjliga modell från Meedoms "barnetöj", form 1,5. Storlek 86 utan sömsmån.


Sedan blev det en t-shirt också, gjord i svårsydd billig trikå. Sydd på overlocken som jag för övrigt fortfarande inte är kompis med. Är det meningen att det ska ta typ 2 timmar att hitta rätt inställningar innan sömmen blir snygg? Man blir inte sugen på att sy då direkt.

Mönster Ottobre 3/2008 modell 5. Storlek 86 utan sömsmån som blev förstoooor.

2008-05-15

Tygbyte


Världens bästa Mallaching o jag bytte lite tyg. Hon fick en del av det utlottade tyget som jag hade en till bit av (som blev en vacker väska) och jag fick bitar av en snajdigare version av uggletyg och ett brunt fint tyg. Förhoppningsvis kan vi göra fler byten.. för det är så himlans skoj med paket i lådan, och tolkningar av ens smak o stil.

Tyvärr har orken inte funnits till att sy något än, vilket känns lite elakt. Det är verkligen inte för att jag inte gillar tygerna (för det gööööör jag!), utan för att jag numera jobbar 100%.. *suck pust o stön*

2008-05-01

Tvåvåningshuset



Jag skulle göra en fleecejacka i en mindre storlek än den gröna . Fast någonting gick snett. Om den gröna blev ett tält så blev denna jacka ett tvåvåningshus. Går kanske att använda i höst?
Fleece från Knallen tyger i Västerås, röd/svartrandigt huvfoder från E-slöjd. Mönster från Ottobre 6/2007 modell 7, storlek 86 (fast med förmycket sömsmån så det är nog 92).

Måste åxå visa bild på Viktors favvosysselsättning....sätta nålar i tyg! Här nålar han sin gosigaste snutte.