Sidor

2008-10-30

Julhjärta


Jag gör som Lilla Hjärtat och bjuder på ett julpyssel. I gårkväll sydde jag det här hjärtat som är tänkt som en krans, eller bara som hängprydnad.
Det gick supersnabbt och det enda som var lite knöligt var att få in vadden.

Gör så här om du också vill sy ett julhjärta;

1. Klipp en lång remsa (min remsa gjorde jag 6 cm bred och ca 60 cm lång, då blev det ett ganska smalt hjärta, ca 20 cm högt)
2. Sy ihop på långsidan så det blir som en lång korv
3. Vräng korven så du får finsidan utåt.
4. Stoppa med vadd
5. Trä in en halvgrov ståltråd in i korven, bara några centimeter kortare än korven
6. Vik in sömsmånarna i ändarna och sy ihop
7. Forma korven till ett hjärta och fäst ihop ändarna med vanlig nål o tråd
8. Knyt ett fint band i mitten för att dölja ihopsyningen

2008-10-27

Hjärtan



Har gjort 16 hjärtan ikväll. Bara sådär.
Tyg från Ikea.

2008-10-26

Kaninen


En liten kanin med en liten klänning. Fast hon heter "njallje" enligt vår pladderprins.


2008-10-24

Spökfest

När man ser ut som ett skelett måste man få äta många kakor!

På Viktors dagis är det spökfest varje år och i år var det första gången Viktor var med. Därför slog vi på stort och gjorde ett skelett-set från grunden.
Först sydde jag tröja o långisar och sedan målade jag med klorin på kläderna, lite läskigt att kladda med klorin... ett feldrag med penseln o allt skulle vara förstört. Men det gick över förväntan! Idén kommer från boken Baby Cool. Tröjmönster och långisar från Meedoms bok Barnkläder (danska nyutgåvan). Fyndtyg (10kr metern) från en lokal marken i somras.

Först skissade jag upp skelettet med tvål (ja, jag använder snuttar av "hårdtvål" och markerar med på mörkt tyg, billigt o bra). Lade in tidningar i kläderna så att klorinet inte skulle bleka baksidan

Sedan var det bara att måla på klorinet. Trodde det skulle sprätta o ha sig, men det var faktiskt väldigt lätt att pensla på. Först blev det illrött skelett, sedan lite ljusare. Uppskattningsvis fick det ligga i 15-20 minuter, det blev inte blekare än så här på den tiden. Visst kunde man ha lagt på lite mer klorin, men det här fick duga. (Klockan var ca 23,30 o jag var ju tvungen att hinna tvätta och torka kläderna åxå... så är det när man är ute i sista minuten ;)

Ett morgontrött skelett precis innan vi åkte till dagis.
DVD-tittar-skelett senare på kvällen. Brandman Sam såklart! Helt otroligt, men Viktor hade på sig samma kläder hela dagen! Har nog aldrig hänt förut....

2008-10-20

Mössor & en liten fråga


Jag gjorde 2 mössor härom kvällen. En till en kompis barn (tror dock den är förliten) och en till Viktor. Självklart är lastbilsmössan Viktors. Tyget är E-slöjd, lastbilen från lokal affär o bokstaven från Panduro (fick strykbokstäverna av Mallaching i ett byte).


Å Kissen som syddes för några dagar sedan är favvo härhemma! Hon får följa med nästan överallt :) Trodde jag aldrig, viktor brukar inte vara intresserad av mjukdjur.


Sedan har jag en fråga; Detta djungeltyg är en rullgardin som jag hittade på loppis. Tyget är så där rullgardinshårt ni vet. Vågar man använda det till något? Är det nån som sytt nåt av rullgardinstyg? Och i så fall vad?

2008-10-15

Mjau!


(Mobilen tar inte så bra bilder. Vanliga kameran är batteridöd)

Söta kissen! Kände för att göra nåt annat än kläder, å då passade jag på att göra Pointy Kitty från Wee Wonderfuls. Kroppen är en svårsydd loppisgardin,ögonen återvunna knappar å den är stoppad med kuddgrejs från en ikeakudde. Det enda som är nytt är tråden å filten på rygg å huvud.

Den är så söt att ja vill tugga på den!