Sidor

2007-11-10

Hätta o byxor

Har sytt överdragsbyxor i fleece, ett par bruna o ett par turkosa som jag ska ta med till hantverksmässan (el vad det nu var för nåt), samt ett par lekbrallor i Ikeas tunna bomullstyg. Hade tänkt fodra lekbrallorna, men jag har inge bra tyg till det, tror man ska anända singeljersey till det o det fattas i min hylla. Har belagt migsjälv med köpstopp till efter den där mässan, vet ju inte om man kommer bli av med nåt.

Har även lämnat av två mössor som jag sytt på beställning till en trevlig kvinna. Beställde tyg från E-slöjd eftersom jag sett andra använda det till mössor. Mössorna var till en 2-åring o en 6-åring, i flera veckor hade jag ångest dels över att klippa i tyget o sedan även över storlekarna, men det hela slutade lyckligt när jag väl tog tag i projektet.

Sen har jag sytt en hätta som jag är sjukt nöjd över! Den blev supermysig! Var tänkt att bli vändbar men det funkade inte på insidan när jag sydde dit muddkanten. Har så svårt med muddkanter, vi är inte kompisar! Jag använde lite rester av E-slöjds tyg o brun fleece, fleecen fick tillslut agera insida eftersom E-slöjdtyget är så snyggt. Knytbandet nedtill är av fleece, tror det blir gossigt o oskavigt under hakan. Mönstret är från E. Gynthers Sy till barn 0-4 år. Storleken skulle vara 3 månader, men den ser stor ut. Skulle tippa på att den passar till en 6 månaders.. kanske?

Stor-Kaninen ställer upp o testar hättan. Kommentar från Kanin: Sweeeet!

2007-11-07

Gammalt blir nytt



Ikväll har jag sytt lite av det där tyget (gardinkappan) jag hitta på loppis sist. Som jag planerat blev det ett förkläde o en klänning av det.
Synd att det inte finns så mycket kvar för det var ju ett roligt tyg.....
Förklädet har inte fått snörena som ska sitta runt magen, blev lite osäker på hur förklädet kommer se ut på, så jag ska testa lite på Viktor imorron o se om det funkar överhuvudtaget. Mönstret är eget.
Förklädesklänningen är modifierat från Baby Cool-boken. Tänkte att man kan använda plagget först som klänning o sen som tunika, så storleken är typ 68-80 kanske? Den är ju sydd som denna o den satt ju som ett smäck på Viktor o han har strl 80.