Sidor

2008-07-29

Muddjeans


2 par muddjeans som är påväg norrut idag! Hoppas verkligen de kommer att passa...
Mönster; eget
Tyg; Calletex Örebro, mudd Stoff&Stil

2008-07-28

Röd elefantklänning

En röd elefantklänning som ska bli present. Mönster från Ottobre 4/2008, modell 3. Hade problem med tryckknapparna (det värsta som kan hända typ) de hamnade för långt ned på "axelbanden", fick bända bort alla 4 o sätta dit på nytt. De lila markeringarna i axlarna är från min underbara Trickmarkerpenna (penna med bläck som försvinner av sig självt efter några timmar/dagar) Och så har jag vågat mig på tvillingnål o det gick bra!

2008-07-27

Skoj sida

Surfade runt lite o hittade ThreadBangers coola tutorials.

2008-07-26

Vad man gör en fin lördagskväll....


Viktor sover borta, sambon är på fest, jag syr. :)
Nu är klänningen som ska till samma familj som den röda flodisklänningen klar; en enkel klänning i och med att tyget är ganska "mycket". Fickan ser ut att vara sned, men ja mätte enligt konstens alla regler så den BORDE vara rätt ;)

Mönster; Grunden från Meedoms bok Barnkläder, men lite omgjort. Storlek 92 i bredd, 80 i längd och lite smalare axlar än grundmönstret. Flickan som ska ha klänningen är en liten 98:a så jag hoppas den passar. Tryckknappar bak till hälften, sedan ihopsytt.
Tyg från nedlagda lokala tygaffären, ett amerikanskt lapptäckstyg tror ja hon kallade det.

2008-07-22

Elefanttröja

Efter en härlig men regnig fisketripp i norra Värmland är jag hemma igen. Det har kliat i sytarmen en hel del under lillsemestern, men bäcköringarna höll mig ganska sysselsatt ändå.


Tröjan ska bli en present till en kille som fyller 1 år om några veckor.
Mönstret är från Meedoms barnkläder, storlek 80 form 1. Är lite osäker på längden på tröjan, ser lite kort ut. Tyget är såklart Jofotex's elefanttyg, turkos mudd från Stoff&Stil.

2008-07-12

Röd flodisklänning

En klänning som jag hoppas passar en liten Leia. Mönstret är från Meedoms Barnkläder, storlek 62 form 1. Har sytt precis efter beskrivningen; vändsytt och med knapp o träns (tror jag det heter iaf). Sprättlätt att sy & snabbt gick det!

2008-07-11

Liten tröja o semester


Har varit på liten resa, har ju semester =)

Sydde en fleeceomlott (inspirerad av Gekkos fina hoodies) kvällen innan vi åkte som jag tänkte Viktor skulle ha på sig om det blev lite kallt. Tröjan blev förliten, men som tur var var det varmt o skönt väder så den hade inte behövts ändå.

Sen hoppade jag o min mor in på ett loppis o jag hittade två pärmar smetfulla med mönster, endast 10 kr styck! Det är en del 80-talsmönster, men även lite pärlor, bl.a multisnitmönster på huvtröjor o andra "fritidskläder" för både barn o vuxen. Och en del klänningmönster som är mysigt 70-tals-iga.

2008-07-07

Burger boy och glada apan.

Ja är inne i ett rull! (kan bero på att semestern nyss har börjat o det känns som om jag har 36 timmar på ett dygn =)

Nr.1 Burger boys tirra
Omsydd t-shirt som jag fått av min bror. Från storlek XL till storlek 86/92. Mönster från Meedom-Barnkläder. Form 1, cl 86 utan sömsmån. Halsmudd från stoff&stil.

Nr.2 Glada apans tirra
Ap-tyget från Mallaching på framsidan, ärmar o baksida från en nygammal t-shirt. Samma mönster som ovan. Här sydde jag dock en muddvävsrullå (tror jag det heter) i halsen.

Så här blev de på;

Världens bästa morgonhumör på min lilla apa...

2008-07-06

Rob Zombie goes barntillåten....




Rob Zombie t-shirt som aldrig användes blev en ny liten tröja i storlek 86/92.
Mönster Meedóm-Barnkläder, form 1, storlek 86 utan sömsmån.

T-shirten kommer nog säljas på tradera....

2008-07-04

MITT paket har kommit!!!

Åh! Mallaching! Du är en pärla! Det här paketet är helt pefekt och jag är så glad över att vi kom i kontakt med varandra. Du ger mig massa inspiration och sylust!
Här kommer en kavalkad av bilder på alla fina saker jag fick av madam Malla.
Och vilka grejer då! Kläderna är precis på gränsen till lite stora vilket är jättebra, viktor växer som en gödgris just nu, och som ni ser sitter kläderna helt suvve ändå! Hoppas han kommer kunna använda kläderna till långt in på hösten...vintern o våren... Eller åxå får vi göra ett byte till, eller vad säger du Malla? ;)



Paketet: Linus-på-linjen tirra, velourhoodie, manchesterkeps + shorts, Norrskens-te, väska (med supermånga o smarta fickor i), tyger (eisertrikå och aptrikå), hårhandduk, stryka-på-bokstäver och genomskinligt vattenlösligt mellanlägg.